Startpagina | Sightseeing in Nederland | Madurodam
Dinsdag, 7 Februari 2023

Madurodam

George Maduroplein 1 Den Haag
Madurodam

In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt


In Madurodam vind je allemaal leuke interactieve ‘doe-dingen’. Als bezoeker kruip je bijvoorbeeld zelf in de huid van een piloot en leer je vliegen op Schiphol. En door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je er samen voor dat het land erachter niet onder water komt te staan. Ook kun je samen containers op een schip laden in de haven van Rotterdam.


Naast al deze doe-dingen kun je ook de verhalen achter de gebouwen beleven in Madurodam. Het bloemenvrouwtje vertelt via een interactief scherm hoeveel bloemen en bloembollen Nederland elke dag verhandelt en een surfer vertelt over de Deltawerken. En zo vertellen de Madurodammertjes op een toegankelijke en grappige manier talloze boeiende verhalen over Nederlandse hoogtepunten.


Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk, ‘water als vriend en vijand’, StedenRijk, ‘oude binnensteden’ en VindingRijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).


Bij de ingang ontvang je de Grote Kaart van Madurodam, een plattegrond met veel informatie, met daarin een scankaart. Met deze scankaart kun je de videoschermen in het park activeren, waar dan een animatiefilmpje start.


Verder is er een gloednieuwe speeltuin met het thema ‘Waddenzee’ waar kinderen lekker kunnen uitrazen.


Madurodam


Ontdek waar een klein land groot in is


Koningin Beatrix.

Soort : Attracties
Telefoonnummer : 0031-070-4162400
Website
Voegtoe aan mijn gids
 
Aantal ratings: 0 | Rating: 0
comments powered by Disqus
Booking.com