Startpagina | Sightseeing in Nederland | Gemeentegrot Valkenburg
Zondag, 25 Februari 2024

Gemeentegrot Valkenburg

Centrum Valkenburg
Gemeentegrot Valkenburg

Valkenburg aan de Geul wordt in de volksmond ook wel Mergelstad genoemd. De bodem van Valkenburg is namelijk zeer rijk aan kalk, zachtgele mergel, die sinds de Romeinse Tijd uit de grond gebroken wordt om daarmee te bouwen. Door de mergelwinning is door de eeuwen heen een gangenstelsel ontstaan dat tegenwoordig ruim 250 km lang is. In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld.

In deze grotten zijn enkele attracties gehuisvest en worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld onze beroemde kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De meeste grotten in Valkenburg zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gemeentegrot
Ook de gemeente Valkenburg aan de Geul exploiteert een grot. Het is de Gemeentegrot, per jaar door meer dan 100.000 mensen bezocht.

Openingstijden
Van Palmzondag voor Pasen t/m 31 oktober, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag en schoolvakanties van 10.00 tot 16.00 uur, meerdere rondleiding te voet en per trein.
In de overige perioden wordt er van maandag t/m vrijdag om 14.00 uur een rondleiding verzorgd. Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Groepen kunnen ook op andere tijden terecht.

Het bezoek te voet duurt ongeveer een uur, per grottreintje ongeveer een half uur. Scholen, gezelschappen en verenigingen genieten aanzienlijke reductie op de entreeprijs.

Voor de Kerst is de Gemeentegrot het decor voor de wereldberoemde jaarlijkse ondergrondse kerstmarkt.

Soort : Attracties
Telefoonnummer : 0031-43-6012271
Website
Voegtoe aan mijn gids
 
Aantal ratings: 0 | Rating: 0
comments powered by Disqus
Booking.com